Tulosta

Jotain meni pieleen. Yritä myöhemmin uudelleen.

Katsotuimmat autot 2016

Julkaisimme viimeisessä jutussamme vuoden 2016 myyntilukuja. Myydyimmissä autoissa ei suurempia yllättäjiä löytynyt. Skoda Octavia, Nissan Qashqai sekä Volkswagen Golf pitivät kolmen kärkeä.

Tarkastelimme nyt All in One –sivuston vuoden 2016 katsotuimpia automalleja ja täältä pieniä yllätyksiä alkaakin jo löytää. Mielenkiintoisimpana voisi pitää VW Golfin puuttuminen täysin TOP 10 joukosta ja toisaalta Dacia Sanderon kiilaaminen sijalle 8.

All in One katsoituimmat uudet autot

 

 1. Nissan Qashqai
 2. Skoda Octavia
 3. Nissan Note
 4. Honda Civic
 5. Volvo V90
 6. Skoda Fabia
 7. Kia Rio
 8. Dacia Sandero
 9. Volvo V40
 10. Honda CR-v

          

Vaihtoautojen puolella paletti menee vielä enemmän uuteen uskoon ja kolme kärkipaikkaa menevät Audille sekä Mercedes-Benzille

Etsi itsellesi uusi auto.

All in One katsotuimmat vaihtoautot

 

 1. Audi A4
 2. Mercedes-Benz C
 3. Audi A6
 4. Skoda Octavia
 5. Volkswagen Golf
 6. Volkswagen Passat
 7. Ford Focus
 8. Mercedes-Benz E
 9. Audi A3
 10. Opel Astra

           

Automerkkien osalta kokonaisuudessaan uusista autoista selvästi eniten katsottiin Volvoa sekä Nissania. Vaihtoautoista suosituimmat merkit olivat Audi ja Volkswagen.

Etsi itsellesi vaihtoauto.

Autokauppa kasvaaVuonna 2016 rekisteröitiin 118 991 uutta henkilöautoa. Kasvua edelliseen vuoteen on peräti 9,3% prosenttia. 2000-luvun huippuvuosista ollaan vielä jäljessä, mutta suunta on oikea.

Kasvua on vauhdittanut varsinkin positiivinen talouskehitys ja autoveron pieni aleneminen. Autoverotus kevenee asteittain vähäpäästöisillä autoilla vuosina 2016-2019. Tällainen verokehitys ja talouden jatkuva kasvu avittaa automyyntiä luultavasti myös jatkossa. Me Santanderilla uskomme autojen rekisteröintimäärien kasvavan myös vuonna 2017.

Rekisteröintien kasvu ei jäänyt vain henkilöautoihin. Paketti- ja kuorma-autojen sekä myös linja-autojen rekisteröinnit ovat kasvussa ja jopa kovemmassa kasvussa.

Myydyimmät ajoneuvot vuonna 2016

Kestosuosikit jatkavat vahvasti kärjessä ja superyllätyksiä ei varsinaisesti listalta löydy. Ainoana pienenä yllätyksenä voidaan pitää Renauld Clion kapuamista joulukuun myydyimmäksi autoksi.

2016 Top 10

    1. Skoda Octavia
    2. Nissan Qashqai
    3. Volkswagen Golf
    4. Toyota Auris
    5. Opel Astra
    6. Ford Focus
    7. Toyota Yaris
    8. Toyota Avensis
    9. Volkswagen Passat
    10. Ford Fiesta

Kaikki nämäkin autot löytyvät All in One –sivuilta ja osa on mahdollista ostaa jopa suoraan verkkokaupastamme. Tutustu uusiin autoihin tästä.

Storet sulkevat ovensa

 

Autonostajat valmiita ostamaan autonsa suoraan ostoskeskuksesta

Asiakkaat ovat ottaneet Santanderin uuden pop up -autokaupat ostoskeskuksissa erittäin hyvin vastaan. Uudella konseptilla on ostettu jo satoja autoja Itiksestä, Jumbosta ja Myllystä. Pilottimyymäläkokeilu loppuu vuoden vaihteessa.

“Uusi konsepti on ollut menestys, puolessa vuodessa olemme myyneet satoja autoja”,  sanoo johtaja Hannu Heliö Santanderilta.

Konseptin tavoitteena on ollut vastata muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen. Auton ostamisesta on yritetty tehdä yhtä yksinkertaista ja helppoa kuin perinteisestä shoppailusta. 

“Myynnin hyvä vauhti vahvistaa uskomuksemme. Ihmiset haluavat tehdä asiat helposti, nopeasti ja mukavasti. Asiakas ei välttämättä enää itse halua hankkia vakuutuksia, laskea auton jälleenmyyntihintaa saati pohtia, paljonko huollot maksavat tai minne voisi varastoida talvirenkaat kesäksi.” Heliö jatkaa.

Vuonna 2016 perustettiin kolme myymälää

Maaliskuun lopussa Santander Consumer Finance ja Arita Helsinki Oy avasivat Itikseen Pohjoismaiden ensimmäisen autokaupan, jossa auton pystyy ostamaan kauppakeskuksesta ns. nappia painamalla. Kesäkuussa avattiin toinen myymälä  Jumboon Vantaalle, kolmas avattiin Raisiossa sijaitsevaan kauppakeskus Myllyyn. Jumbossa autoliikekumppanina toimii Autokeskus Oy ja Myllyssä Delta Auto Oy. Liikkeissä on myyty Nissania, Skodaa ja Kiaa.

Heliön mukaan autokauppa muuttuu kuluttajan myötä. “Halusimme tehdä ostamisen mahdollisimman helpoksi. Vielä kymmenen vuotta sitten asiakas kävi noin viisi kertaa autokaupassa ennen päätöstä ja nykyään enää keskimäärin 1,4 kertaa. Päätös tehdään nopeasti ja tulemme siinä vastaan”, Heliö summaa.

Myllystä auto kiinteällä kuukausierällä, jossa oli myös polttoaine mukana

Myymälöiden tarjoamaa on kehitetty jatkuvasti. Viimeisenä avatusta Myllyn myymälästä pystyy ostamaan uuden auton, jossa kaikki kulut ovat kiinteällä kuukausierällä, myös polttoaine on hinnassa mukana.

“Turvallisemmin ei autoa voi hankkia,” sanoo Heliö. “Kiinteä kuukausimaksumme kattaa ensi kerran kaikki autoilun kustannukset mukaan lukien polttoaineet. Palvelu sisältää polttoaineet**, liikenne- ja kaskovakuutukset, rahoituksen, talvi- ja kesärenkaat, huollot ja korjaukset, sekä rengashotellin, sijaisauton ja sisä- ja ulkopesut huollon yhteydessä. Asiakkaalle jää huolehdittavaksi vain kuukausierä.”

Myymälöissä on myös voinut arvioittaa vanhan auton hyvityshinnan ja tulla jopa pelkässä myyntitarkoituksessa. Asiakkailla on myös ollut mahdollisuus varata autolleen aika auton huoltoon tai vauriokorjaukseen.

Mylly sulkee viimeisenä pilottina ovensa tammikuussa, konseptia kehitetään edelleen

 

All in One pop up -pilottimyymälöistä viimeisenä sulkee näillä näkymin tammikuun lopulla ovensa Mylly. Tulokset ovat rohkaisseet tulevaan.

“Jatkamme varmasti pop up -myymälöidemme kehitystä ja avaamme tulevaisuudessa myös uusia. Tarkkaan ei vielä pysty sanomaan, minkälaisia ne tulevat olemaan. Käytämme nyt saamiamme arvokkaita oppeja sekä asiakkaidemme palautteita parantaaksemme konsepteja edelleen”, sanoo Heliö.

 

*******************

 

All In One -pop up store

All in One pop up -myymälän palvelukonseptissa perinteinen kivijalkamyymälä yhdistyy uudenlaisiin digitaalisiin palveluihin. Tarkoitus on, että auton ostaminen olisi yhtä helppoa kuin tavallinen kaupassakäynti. Halutessaan asiakas on voinut noutaa auton vaikka saman tien lähellä sijaitsevasta liikkeestä tai pyytää auton toimitettavaksi päivän ostoskierroksen päätteeksi.

Kaupassa auton voi ostaa itse myymäläpäätteeltä. Liiketilasta löytyy myytävänä olevan automallin esittelykappale sekä päätteitä, joilta asiakas itse hoitaa koko kaupan.

Näin ostat auton - neliportainen opas

1. Kävele Santanderin pop up -liikkeeseen
2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla ja täytä tietosi liikkeessä olevalla päätteellä.
3. Paina osta-nappia
4. Aja uudella autolla kotiin ja kurvaile huolettomia kilometrejä kiinteällä kuukausimaksulla

Tutustu Itiksen ja Myllyn liikeiden tarjontaan.