Tulosta

Jotain meni pieleen. Yritä myöhemmin uudelleen.

On aika vaihtaa autonrenkaat – poimi talteen parhaat vinkit

Autonrenkaiden vaihdon aika on jälleen käsillä. Renkaiden laadusta ei tule tinkiä, eikä raha saa olla turvallisuuden esteenä. Santanderin All in One -huoltorahoitusta voi käyttää myös uusien renkaiden hankintaan. 

Kesärenkaat täytyy olla vaihdettuna maaliskuun loppuun mennessä tai toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina. Nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1.11.–31.3., nastattomia talvirenkaita ympäri vuoden. On hyvä muistaa, että talvirenkaita saa ja pitää käyttää niin kauan kuin keli sitä edellyttää. 

Paras aika on hoitaa renkaidenvaihto silloin, kun yöpakkasista ja liukkaista teistä ei tarvitse enää huolehtia. Kevään tehdessä tuloaan nastarenkaat kuluttavat sulaneiden teiden pintaa. 

renkaanvaihto

Onko renkaiden vaihtaminen jokavuotinen murhe – käytä rengashotellia

Renkaiden ylläpito ja vaihtaminen aiheuttaa monelle päänvaivaa. Renkaille on haastavaa löytää säilytyspaikkaa, aikaa tai taitoa renkaiden vaihtamiselle ei meinaa löytyä.

Hyväkuntoiset ja oikein asennetut renkaat ovat kuitenkin olennainen osa liikenneturvallisuutta, josta ei tule tinkiä. Kuluneet renkaat muun muassa pidentävät jarrutusmatkoja ja voivat näin ollen aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. 

Santanderin monipuoliset palvelut takaavat, ettei renkaiden hankintaan ja vaihtoon kulu liikaa aikaa eikä vaivaa. Mikäli renkaiden vaihtaminen ja säilytys on ongelma, löydät ratkaisun All in One -palvelusta, joka kattaa rengashotellin ja kausivaihdot. 

Renkaat otetaan vaihdon jälkeen säilytykseen niille sopiviin olosuhteisiin ja voit säästää varastotilaa tärkeämmille asioille. Useimmissa rengashotelleissa huolehditaan myös renkaiden pesusta, pulttien kiristämisestä sekä ilmanpaineen tarkistamisesta.

Älä tingi laadusta – maksa vaikka osissa

Huolestuttaako rengasturvallisuus, mutta uusien renkaiden hankkiminen tekee ison loven budjettiin. Renkaiden laadusta ei tule tinkiä, eikä raha saa olla turvallisuuden esteenä. Santanderin All in One -huoltorahoitusta voi käyttää myös uusien renkaiden hankintaan. Huoltorahoitusta voi käyttää kaikissa valtuutetuissa All in One -merkkihuoltamoissa. Voit etsiä paikkakunnallasi toimivan huoltamon helposti hakupalvelun kautta. 


Santander Consumer Finance

Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Santander tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin sekä toimii edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille. Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja, jonka toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.

Romutuspalkkion ABCVuoden alusta astui voimaan uusi autojen romutuskampanja, joka kestää tämän vuoden elokuun loppuun saakka. Mistä siinä oikein on kyse?

Uusi romutuspalkkio on valtion ja autoalan yhteinen hanke, jolla halutaan poistaa vanhempaa, enemmän saastuttavaa ja vähemmän turvallista autokantaa liikenteestä. Kampanjan toivotaan tuovan valtiolle myös lisää autoverotuloja. 

Romutuspalkkion voi saada, kun tuo romutettavaksi vuonna 2007 tai sitä ennen käyttöönotetun auton, joka on ollut liikennekäytössä vähintään päivän vuoden 2017 aikana sekä romutushetkellä. Vanhoja autoja ei kannata alkaa shoppailla romutuspalkkion toivossa, sillä romutushetkellä auton pitää olla kuulunut samalle omistajalle vuoden päivät. Palkkio annetaan vain yksityishenkilöille. 

– Autosta, jolla ei ole välttämättä enää toivottua myyntiarvoa, voi nyt saada hyvitystä ja se kannattaa käyttää! Romutuspalkkio on omiaan tilanteissa, jos omistaa tällaisen auton tai autosta ei saa toivomaansa hyvitystä vaihtoautona uutta ostaessa, sanoo ajoneuvorahoituksen johtaja Ilkka Virtanen Santander Consumer Financesta. 

Palkkion suuruus vaihtelee riippuen siitä, minkälaisen uuden auton hankintaan palkkio käytetään. Eli kyseessä on käytännössä alennus uuden auton ostohintaan. Autoala rahoittaa romutuspalkkiosta 500 euroa ja valtio 1000 tai 2000 euroa. Yhteensä siis bensiini- tai dieselkäyttöisestä autosta alennus uuden hankintaan on 1500 euroa. Sähköautoille, ladattaville hybrideille ja bio- tai maakaasuautoille alennus on 2500 euroa. Uuden bensa- tai dieselauton CO2-päästöt saavat olla enintään 110 g/km. 

– Tämä on loistava tilaisuus ja näin saadaan myös arvokkaat materiaalit kiertoon. Lisäksi saadaan liikenteestä pois vanhoja autoja, jotka eivät ehkä enää vastaa nykypäivän turvallisuusvaatimuksiin, Virtanen lisää. Romutuspalkkio 2018 pähkinänkuoressa: 

- Kampanja voimassa 1.1.–31.8.2018
- Palkkio on 1500 € uuden bensiini- tai dieselauton hankintaan, jonka päästöt ovat alle 110 g/km. 
- Palkkio on 2500 € uuden sähköauton, ladattavan hybridin tai bio- tai maakaasuauton hankintaan. 
- Romutettavan auton pitää olla ollut liikennekäytössä vuonna 2017 sekä romutushetkellä
- Romutettavan auton pitää olla ollut samalla omistajalla viimeiset 12 kk ennen romutusta
- Palkkio annetaan vain yksityishenkilöille


Uusiin ajoneuvoihin voit tutustua täältä.

Auto ja Liikennegaala

10-vuotias Santander juhlii 100-vuotiasta Suomea tukemalla Flying Finn -nuorisohanketta 

10-vuotissyntymäpäiviään juuri juhlinut Santander Consumer Finance kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja kääntää katseensa tulevaisuuteen ja nuoriin. 

Santander lahjoittaa AKK:n Flying Finn 100 -nuorisohankkeelle vielä yhden kartingauton. Kyseessä on jo kolmas Santanderin hankkeelle lahjoittama auto. Ensimmäinen auto luovutettiin hankkeelle syksyllä 2015, toinen Santanderin syntymäpäivien kunniaksi elokuussa. 

Nyt Auto ja liikennegaala luovutettava kolmas kartingauto juhlistaa samalla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa.  

– Meille Santanderilla on tärkeää kannustaa elämään enemmän ihan tavallisessa arjessa. Suomen nuorissa on voimaa. Nuorilla kuljettajilla sekä harrastajilla on kaikki menestyksen mahdollisuudet edessään. Johtavana autoilun rahoittajana autoilu ja autourheilu ovat lähellä sydäntämme ja olemmekin erityisen iloisia siitä, että voimme olla mukana tukemassa AKK:n tärkeätä junioritoimintaa, sanoo Santander Consumer Financen toimitusjohtaja Peter Sjöberg.

Flying Finn 100 -hanke on kerännyt nyt yhteensä 85 kartingautoa nuorisotyöhön. Tavoite, eli sata autoa on siis lähellä, mutta ei vielä saavutettu. 

– Olisi hienoa, jos luku saataisiin täyteen vielä tämän juhlavuoden aikana Ehkä tämän voisi sanoa suorastaan haasteena kaikille muille, Sjöberg hymyilee. 

– Ensimmäinen Santanderin hankkeelle lahjoittama kartingauto, Kimin nimikkoauto, on ollut nyt kaksi kesää erittäin kovassa käytössä Räikkösen alkuperäisellä kotiradalla Bembölessä Espoossa. Kävin itse paikan päällä toteamassa, että kilometrejä on kertynyt ja kotiradan mestarin auto on haluttu harjoitusväline lapsille. On hienoa, että Santander on mukana tukemassa suomalaisille tärkeän autourheilun tulevaisuutta Flying Finn -kartien avulla, kiittää AKK-Motorsportin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Ehdolla vuoden urheilukulttuuriteoksi

AKK:n Flying Finn 100 -hanke on tänä vuonna ehdolla Urheilugaalassa vuoden urheilukulttuuriteoksi. AKK-Motorsportin Flying Finn 100 -nuorisohankkeen tarkoituksena on mahdollistaa entistä monipuolisempi junioritoiminta autourheiluseuroissa. Hankkeen tavoitteena on kerätä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden loppuun mennessä 100 uutta junior karting -autoa autourheiluseuroille nuorisotoiminnan käytännön toteuttamiseen. 

Tulevien tähtikuskien löytäminen ja lahjakkuuksien kehittäminen ei ole kuitenkaan kampanjan ainoa tavoite, vaan hankkeen keskiössä on myös omaksi iloksi harrastavien innostaminen autourheilun pariin.

Lue lisää Auto ja liikennegaalasta.