Tulosta

Jotain meni pieleen. Yritä myöhemmin uudelleen.

Autoilija, näin valmistaudut kesään ajoissa

Kesä tekee tuloaan. Valmistaudu ajoissa ja välty ikäviltä yllätyksiltä liikenteessä. 

Kesä on ihanteellista aikaa lähteä kotimaata kartoittavalle road tripille tai suunnata ulkomaille teitä pitkin. Jotta matka sujuu huoletta, on syytä ottaa muutama seikka huomioon. 

Autolla ulkomaille? Hanki maastavientilupa ajoissa

Mikäli suunnittelet kesäreissua autoillen ulkomaille, on tärkeää huolehtia asiakirjat kuntoon. Jos aikomuksissasi on matkustaa rahoitusyhtiön omistamalla autolla Pohjoismaiden ulkopuolelle, sinulla täytyy olla maastavientilupa. Maastavientilupa hankitaan auton omistajalta, eli tässä tapauksessa Santanderilta. Maastavientilupa kannattaa hankkia nyt, jotta asiakirjat saapuvat varmasti perille ennen reissua. Luvan voi saada myös pidemmälle ajalle, mikäli tiedossa on esimerkiksi useita reissuja. Helpoin tapa on tilata valtakirja Santanderin verkkopalvelusta

Maastavientiluvan lisäksi tarvitset rekisteriotteen teknisen osan ja liikennevakuutuksen todistekortin eli Green Cardin. Rekisteriotteen teknisen osan saa katsastusasemilta, Green Cardin puolestaan vakuutusyhtiöstä. 

auto, loma, tie

Tutustu matkakohteen liikennesääntöihin

Autoilukulttuuri on monessa maassa erilainen, joten ulkomaille suunnatessa kannattaa myös tutustua matkakohteen liikennesääntöihin etukäteen. Näin vältyt kömmähdyksiltä ja ylimääräiseltä stressiltä. Huomioithan myös, että eri maissa autoilta vaaditaan erilaista varustusta, josta kannattaa huolehtia etukäteen. Esimerkiksi Saksassa tarvitaan ympäristötarra ja Venäjällä auton varusteisiin kuuluu pakollisena sammutin. 

Ovatko huollot ajan tasalla? 

Ajelitpa kotimaassa tai ulkomailla, on tärkeää, että autossa on kaikki kunnossa. Santanderin All in One -palvelussa voit sisällyttää määräaikaishuollot ja vakuutukset kiinteään kuukausihintaan, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia niiden kuluista erikseen. 

Tarkista ennen matkaan lähtemistä, että renkaiden kunto ja ilmanpaineet ovat kunnossa, ja ne vastaavat auton kuormitusta. Muista myös tarkistaa öljyt, valojen ja mittariston toiminta. 

Huolehdi kyydissä olevista 

Muista, että turvavyö tulee aina olla kiinnitettynä jokaisella matkustajalla. Lämpiminä kesäpäivinä on myös tärkeää, ettei lapsia tai lemmikkejä koskaan jätetä kuumaan autoon. Auringon porottaessa lämpötila sisällä voi nousta hurjiin asteisiin lyhyessäkin ajassa. 

Mikäli autossa on paljon matkatavaraa, huolehdi, että ne on pakattu ja kiinnitetty kunnolla. Näin ne eivät lentele ympäriinsä mahdollisen äkkijarrutuksen yllättäessä ja satuta autossa matkustavia. 

Autoalan kuulumiset

Teknavin kevään 2017 viimeisessä jaksossa luotiin katsaus autoalan kuulumisiin. Autoala ja automyynti ovat olleet alkuvuoden puheenaiheita. Myynti on kasvussa ja uusia tuotteita ja palveluita tulee markkinoille kovaa vauhtia. Suomen vanhentuva autokanta vaatisi vuosimyynnin olevan 145 000 kappaletta, kun se oli vuonna 2016 118 000 autoa.

Tekemistä riitää ja myös rahoitusyhtiöt tekevät kovasti hommia, jotta myynti saataisi uusille luvuille. Uudenlaisia rahoitustuotteita onkin nähty viimeaikoina kuten OP:n Kulku ja tietenkin Santanderin All in One.

Tulevaisuudessa mennään vahvasti siihen suuntaan, että auto halutaan liikkumisvälineeksi vaivattomasti. Ihmiset ovat jatkuvasti kiireisempiä ja auto halutaan ostaa sekä sitä ylläpitää mahdollisimman helposti ja huolettomasti. Valmiit huolto- ja korjauspaketit yhdistettynä digitalisaatioon tulevat nostamaan jatkossakin paljon päätään.Teknavin jutussa haastateltu AKL:n Toimitusjohtaja Pekka Rissaa sekä Santanderin Johtaja Hannu Heliötä.


All in One vastaa kysyntään

All in One vastaa kysyntään ja tarjoaakin turvallisen ja vaivattoman tavan ostaa ja ylläpitää autoa. Uuden auton saat kiinteällä kuukausierällä, joka sisältää ennaltasovitun takaisinostohinnan ja halutessasi huollot ja korjaukset, sijaisauton sekä pesut huollon yhteydessä ja rengashotellin kausivaihtoineen. Auton ostamisesta ja autoilusta itsestään on karsittu pois kaikki turha vaiva. Etsi sinulle sopivin uusi auto ja paketti tästä.

Uusi auto ilman riskiä

Uudella autolla voi ajaa kevein mielin, kun jälleenmyyntiarvo tai vaihto ei aiheuta huolta. Autokaupassa voi nykyisin siirtää rahoittajalle riskin auton arvon alentumisesta.
Auton ostaminen joustavalla All in One -osamaksusopimuksella antaa autoilijalle monia mahdollisuuksia. Santanderin All in One sisältää muun muassa ennalta sovitun takaisinostohinnan.Uuden auton arvo voi pudota merkittävästi heti käyttöönoton jälkeen. Tästä ei tarvitse huolehtia, kun hyvityshinta on etukäteen tiedossa.

Viime vuosina on sattunut myös tapauksia, joissa jokin automerkki on kärsinyt yllättävästä imagotappiosta. Tällaisessa tilanteessa auton jälleenmyyntiarvo saattaa laskea tuntuvasti ja auton vaihto tulla sen vuoksi kalliiksi.

Kun auto on hankittu All in One -sopimuksella, jossa on ennalta sovittu takaisinostohinta, tällaista mahdollisuutta ei ole. ”All in One -sopimukseen kirjattu hyvityshinta on aina sitova, vaikka ostetun auton merkin tai mallin markkina-arvo laskisi reilusti”, sanoo Santanderin johtaja Hannu Heliö.

Valmiiksi sovittu hyvityshinta tarkoittaa myös sitä, että kun koittaa aika vaihtaa autoa, se sujuu mutkattomasti ja nopeasti. Auton ostajan etsimiseen ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa, ellei halua.Ota omaksi, vaihda tai myy

pariskunta, auto, autossa

All in One on joustava ja jättää tilaa elämäntilanteiden ja tarpeiden muutoksille. Kun sopimuskausi päättyy, asiakas voi valita jatkaako sopimusta, vaihtaako auton uuteen vai myykö auton sovitulla hyvityshinnalla Santanderille. Auton voi toki halutessaan lunastaa myös itselleen.

Joustava sopimus on myös turvallinen, koska sekä kuukausierät että sopimuskauden päättyessä maksettava erä ovat ennakkoon tarkasti tiedossa.

All in One eroaa leasing-sopimuksesta yhtä paljon kuin asunnon ostaminen vuokraamisesta. Leasingillä hankittua autoa ei voi lunastaa missään vaiheessa omaksi, vaan se luovutetaan sopimuskauden päätteeksi takaisin leasingyhtiölle. Hyvin pidetystä huoltoleasing-autosta ei voi myöskään hyötyä myyntivoittoa sopimuskauden päättyessä, toisin kuin All in One sopimuksessa.Sopimuskaudellakin joustoa

nainen, auto, mini

All in One -sopimusta voidaan asiakkaan toivomuksesta myös tarkistaa sopimuskauden aikana. Tyypillinen sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi ja sille voidaan sopia maksimiajomääräksi esimerkiksi 15 000 kilometriä vuodessa. Jos autoilija huomaakin, että ajoa olisi enemmän, sopimusta voidaan päivittää.

”Asiakkaan tarpeiden muuttuessa voimme joustavasti laskea uuteen tilanteeseen oikean kuukausierän asiakkaan ilmoituksen perusteella”, sanoo Heliö.

Sopimuskauden aikana auton voi halutessaan milloin tahansa lunastaa omakseen tai myydä eteenpäin.

Etsi sinulle sopivin uusi auto täältä.